Geheim van de Balkan

vanaf
 495

Ben je op zoek naar bestemming onbekend, waar iedere dag je een klein beetje meer te weten komt van dit onbekende en eigenlijk pas recent geopend voor bezoekers stukje Europa? Dan is Albanië met recht de beste tip!

Geheim van de Balkan

Over deze reis
Deze indrukwekkende rondreis door het best bewaarde geheim van de Balkan is een must-do voor avontuurlijke families. Vooral de combinatie van cultuur, natuur en heerlijk vernieuwend eten maken dit een onvergetelijke vakantie. En wie wordt er nou niet blij van prachtige stranden en zwemmen in felblauw water. Een relatief onontdekt land dat alles in huis heeft. Buiten dit, en niet geheel onbelangrijk, is het een van de meest goedkope landen van Europa. De afstanden zijn klein en het aantal zonuren is juist heel groot.

Data & prijsindicatie
Dagelijks vertrek mogelijk van half april tot half oktober.
Laagseizoen: half april tot half juni, half september tot half oktober.
Hoogseizoen: Half juni tot half september.

Laagseizoen:
Prijs op basis van 2 ouders en 2 kinderen jonger dan 12 jaar € 495,- p.p.
Prijs op basis van 1 ouder en 2 kinderen jonger dan 12 jaar € ,- p.p.

Hoogseizoen:
Prijs op basis van 2 ouders en 2 kinderen jonger dan 12 jaar € 545,- p.p.
Prijs op basis van 1 ouder en 2 kinderen jonger dan 12 jaar € ,- p.p.

Deze reis is ook mogelijk inclusief gids & chauffeur.

Andere familiesamenstelling? Geen probleem, vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan.

Heen- & terugreis
Het is mogelijk om naar Albanië te reizen per auto of vliegtuig. Je krijgt veel toffe tips om de kids te vermaken tijdens de reis! Mocht je meer info wensen over de heen- & terugreis dan horen wij dat graag.

Extra info
Aan te raden vanaf 6 jaar.

Alles even kort samengevat:
InclusiefWat is er inbegrepen in de prijs?
 • Overnachtingen in 3*/4* hotels
 • Maaltijden: 10 x ontbijt
 • Autohuur voor 11 dagen (duurzame auto, sedan type)
 • Basis autoverzekering (70% dekking), optionele toeslag full casco € 25,- per dag
 • Parkeren bij alle accommodaties
 • 24/7 support tijdens de reis
ExclusiefWat is er niet inbegrepen in de prijs?
 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Optionele excursies
 • Benzine
 • Parkeergelden buiten accommodaties
 • Entreegelden bezienswaardigheden en parken
 • Ticket kabelbaan Dajti Mountain (ongeveer € 8,- p.p.)
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten € 30,- per boeking
 • SGR bijdrage € 5,- p.p.
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 1. Dag 1 Aankomst in Tirana

  Transfer van de luchthaven en inchecken bij het hotel in het stadscentrum van Tirana. Vandaag even lekker bijkomen van de reis.

  Overnachting in een hotel. Ontbijt inbegrepen.

 2. Dag 2 Tirana en avonturen op de Dajti-berg

  Begin de dag goed met een bezoek aan het gezellige stadscentrum, het Skanderbeg-plein, waar je het standbeeld van Skanderbeg, dé nationale held, zult zien. Of de Clock Tower van 35 meter hoog en heeft 90 trappen, echt spannend om naar de top te klimmen. Daarna reizen jullie verder naar de Dajti-berg. Met de kabelbaan ben je in 15 minuten op een hoogte van meer dan 1600 meter. Vanaf hier is het uitzicht over Tirana spectaculair. Traditioneel eten, frisse lucht, het groen en de dieren in het bos en de Tirana-rivier maken deze middag compleet. Als kers op de taart bezoek je het Dajti Adventure Park, een avonturenpark voor het hele gezin, met veel spellen in de natuur, zowel voor kinderen als volwassenen.

  Overnachting in NAAM HOTEL ONTBREEKT. Ontbijt inbegrepen.

 3. Dag 3 Het Parijs van Albanië

  Vroeg eruit en bekijk Podgradec, een klein stadje gelegen aan de oevers van het bijzondere meer van Ohrid, een van de diepste en oudste meren ter wereld. Maak een wandeling in het park van Drilon emn maak kennis met de nieuwsgierige ganzen. En breng een bezoek aan het kleine dorpje Tushemisht met de charmante smalle steenachtige straatjes, waar je verse lokale biologische producten kunt proeven.
  Rond lunchtijd bereik je Korca, ook wel het Albanese Parijs, met zijn kleine bazaar en oude stad vol met gezellige bars en hippe koffietentjes. Probeer ‘s avonds heeft u de gelegenheid om de heerlijke lokale keuken en het Korca-bier.

  Overnachting in NAAM HOTEL ONTBREEKT. Ontbijt inbegrepen.

 4. Dag 4 De boerderij van Erseka

  In de ochtend bezoek je een lokale agrotoeristische plaats in het dorp Erseka. Je geniet van een panoramische rit met pittoreske landelijke landschappen. Je arriveert bij de Sotira Farm, bekend om zijn prachtige landelijke omgeving en heerlijk eten. Vrij rondlopen op de boerderij en veel dieren zien, zoals kippen, eenden, paarden, koeien, honden, schapen. Paardrijden in het dorp voordat een traditionele lunch in het park wordt klaargezet. Je rijdt door naar zuidoost Albanië, een regio met prachtige landschappen, lokale dorpjes, agrarische boerderijen en heerlijke gastronomie. Overnachting in het kleine stadje Permet.

  Overnachting in NAAM HOTEL ONTBREEKT. Ontbijt inbegrepen.

 5. Dag 5 Nachttrein naar Narvik

  In de vroege avond vertrek per nachttrein naar Narvik.

 6. Dag 6 Aankomst in Narvik

  Beleef een echt poolavontuur in Narvik, waar de hemel bijzonder helder is en dus ideale omstandigheden biedt om het noorderlicht (aurora borealis) te bewonderen. De stad Narvik wordt omringd door bergen, waarvan sommige tot wel 1.700 meter hoog recht uit het fjord rijzen.

  Overnachting in een hotel.

 7. Dag 7 Per bus naar Svolvær

  De Lofoten in Noorwegen zijn volgens velen de mooiste eilanden ter wereld. Reizigers die van ruige landschappen houden zijn hier helemaal thuis. Om er te wandelen, fietsen, kitesurfen of bergen te beklimmen. Je kunt uit talloze wandelroutes kiezen, die variëren van een uur tot meerdere dagen. Met name de tochten van en naar Svolvær zijn beroemd.

  Overnachting in een hotel.

 8. Dag 8 Verblijf in Svolvær

  De winter kent duizenden verschillende kleuren, een visueel spektakel van contrasten, schakeringen en tinten. Dit is ’s nachts nog sterker, wanneer de flikkering van het noorderlicht in de hemel weerspiegeld wordt in de zee. De Lofoten liggen net onder het noorderlichtovaal, een lichtgordel die rond de magnetische polen van de aarde cirkelen en de beste kans biedt om het noorderlicht te zien. De eilanden liggen boven de poolcirkel, maar de Warme Golfstroom zorgt voor een uniek klimaat. Zeker als je het vergelijkt met andere regio’s op gelijke breedte. Het klimaat is zelfs mild, waardoor de Lofoten zachte winters en een verhoudingsgewijs koele zomer kennen.

  Overnachting in een hotel.

 9. Dag 9 Verblijf in Svolvær

  Met de ligging in de Noordelijke IJszee vind je hier veel ongerepte gebieden, bergen en ook veel vogels waaronder de bekende papegaaiduiker. Maar ook diverse soorten walvissen en de orka en de grootste van allemaal: de blauwe vinvis. Al moet je daar geluk voor hebben. Andere dieren die je hier kunt zien zijn: rendier, poolvos alsook de ‘gewone’ vos die ook bij ons voorkomt.

  Overnachting in een hotel.

 10. Dag 10 Per boot naar Bodø

  Bodø ligt op een landtong aan de westkust. In de zomer kun je er onder de middernachtzon een tocht maken door de indrukwekkende eilandenarchipel of vissen in de Saltstraumen, de sterkste getijdenstroom ter wereld.

  Overnachting in een hotel.

 11. Dag 11 Per trein naar Trondheim

  De spoorlijn Trondheim-Bodø ook wel Nordlandsbanen genoemd, is een circa 729 km lange niet geëlektrificeerde spoorweg.

  Overnachting in een hotel.

 12. Dag 12 Per nachttrein naar Oslo

  Per nachttrein naar Oslo.

 13. Dag 13 Aankomst in Oslo

  Oslo is een hoofdstad waar je je geen minuut hoeft te vervelen. Het culturele hart heeft veel te bieden als het gaat om het bezoeken van een musea, de stad telt er minstens vijftig. Daarnaast staat de stad zelf bol van historische bezienswaardigheden, unieke winkels, hippe terrassen en uitstekende restaurants. Veel ligt op loopafstand van elkaar.

  Overnachting in een hotel.

 14. Dag 14 Per trein naar Bergen

  Bergen wordt de stad tussen de zeven bergen genoemd.

  Overnachting in een hotel.

 15. Dag 15 Verblijf in Bergen

  Bergen is op cultureel gebied een van de belangrijkste steden van Noorwegen. Je zult je verbazen over de schitterende architectuur, waanzinnige uitzichtpunten en het grandioos lekkere eten.

  Overnachting in een hotel.

   

 16. Dag 16 Verblijf in Bergen

  Per nachttrein naar Oslo.

 17. Dag 17 Aankomst in Oslo

  Aankomst in Oslo.

  Per trein naar Göteborg.

  Overnachting in een hotel.

   

 18. Dag 18 Per trein terug naar Nederland of België

  Per trein terug naar Nederland of België.